Kontinon yhteiseläkesäätiö

Eläkehakemuksesi käsittelee Kontinon yhteiseläkesäätiö.

Eläkesäätiön eläkkeet lasketaan ja maksetaan palveluyhtiö Porasto Oy:ssä.

Eläkkeen hakeminen

Eläkettä haetaan kullekin eläkelajille tarkoitetulla lomakkeella. Lomakkeet löytyvät tämän sivun laidassa olevista linkeistä.

Ruotsinkieliset hakemuslomakkeet löydät Eläketurvakeskuksen sivuilta https://www.etk.fi/sv/blanketter/

Hakemuksella voit hakea työeläkettä ja kansaneläkettä sekä eläkettä EU- tai ETA-maasta sekä Sveitsistä tai sosiaaliturvasopimusmaasta. Jos olet asunut tai työskennellyt ulkomailla, täytä myös Liite U (Asuminen ja työnteko ulkomailla).

Jos haet työkyvyttömyyseläkettä, työuraeläkettä tai työeläkekuntoutusta, liitä hakemukseesi lääkärinlausunto B.

Täytä hakemus huolellisesti ja varmista, että kaikki tarvittavat liitteet ovat mukana. Jos tarvitsemme lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä. Palauta allekirjoitettu hakemus postitse osoitteeseen:

Poraston Eläkeneuvonta
Arabiankatu 12, 6. krs, 00560 Helsinki

Kontinon yhteiseläkesäätiön asiamies on:
Porasto Oy / Päivi Särkiniemi
Puh. (09) 7527 7207

Jos haluat palauttaa hakemuksen sähköisenä, ota ensisijaisesti yhteyttä Porastoon puhelimitse numeroon (09) 7527 7333, niin luomme sinulle tietoturvallisen yhteyden hakemuksen lähettämiseen. Hakemuksen palauttaminen tavallisella sähköpostilla ei ole suositeltavaa tietoturvallisuussyistä.

Lisätietoja hakemuksen täyttämisestä sekä henkilötietojesi käsittelystä eläkesäätiössä saat ohjeesta Tietoa eläkkeenhakijalle (ETK/Kela 7007o). Tarkempia ohjeita hakemuksen täyttämisestä saat myös sähköpostitse osoitteesta elakeposti [at] porasto.fi.  

Lisätietoja kansaneläkeasioista saat Kelan puhelinpalvelusta 020 692 202 tai osoitteesta www.kela.fi

Hakemuslomakkeiden käyttöohjeet

Täytettävät lomakkeet ovat pdf-muodossa, jotka avautuvat linkkiä klikkaamalla.  Tarvitset erillisen pdf-ohjelman käyttääksesi lomakkeita. Voit ladata ilmaisen Adobe Reader -ohjelman Adoben verkkosivuilta.

Lomakkeelle annettuihin tietoihin ei tehdä mitään tarkistuksia. Lomakkeella voi olla ohje-nappi, jota klikkaamalla saat lisäohjeita. Lomakkeen tulostamiseen kannattaa käyttää lomakkeella olevaa tulostus-nappia.

Porasto on Suomen johtava eläkekassojen ja eläkesäätiöiden palveluyhtiö

Porasto Oy
Arabiankatu 12, 6. krs, 00560 Helsinki
Puhelin: (09) 752 771

» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä